TeamViewer - feltörték vagy mégsem?

2016. június 1-én történt valami a Teamviewer szervereivel - számos felhasználó kezdett panaszkodni a Reddit-en, hogy az ő számítógépét feltörték. Olyan is jelentkezett, aki szerint ezáltal PayPal-adataihoz is hozzáfértek.

Security

Aki nem ismerné -> a TeamViewer egy távoli asztali csatlakozást biztosító szoftver, amely használatával a felhasználók megoszthatják a számítógépük képernyőjét egy, vagy akár több másik felhasználóval - a világ másik tájáról is.

A problémák valamikor dél körül kezdődtek - amikor is bizonyos felhasználók nem tudtak a TeamViewer hálózatához csatlakozni. Ezt követte, hogy a TeamViewer cég weboldala is leállt - amit sikerült néhány óra alatt helyrehozni.

Ennek oka a hivatalos magyarázat szerint, hogy mindössze technikai probléma történt - nem pedig biztonsági hiba.

Ahogy említettem, több fajta bejelentés is érkezett ez ügyben - volt aki szerint a támadók az e-mail postafiókukhoz, mások szerint pedig a PayPal adataihoz is eljutottak - a szerencsésebbek pedig még időben megfékezték a hasonló próbálkozást. Ők az utolsó percben - ahogy észrevették, hogy egy idegen által megmozdult az egérkurzor - kapcsolták szét a támadó csatlakozását az Internetről való lecsatlakozással.

Amennyiben szeretnénk elkerülni az ilyen eseteket, úgy erősen javasolt a kétlépcsős biztonsági bejelentkezés és a fehérlistán szereplők engedélyezésének alkalmazása.

Saját tapasztalattal, kérdéssel vagy további megoldásokkal rendelkezel a témával kapcsolatosan? Kérlek írd meg hozzászólásban.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.